Spring naar inhoud

Flos Pol Damsterweg 3 9977RG Kloosterburen

Naar de website van Flos


Verbinding maken met een nieuwe inspirerende woonomgeving. Een achtertuin aan natuurschoon en weidsheid. Het struinen op het wad, de geur van de zee, de prachtige luchten, de ruimte en de stilte. In die verbinding ontstaan intuïtieve beelden over natuur. Organische vormen en structuren zoeken hun weg op het doek en op papier.

Flos schildert vanuit verbondenheid met de natuur, waarin cycli van groei, bloei en vergankelijkheid een belangrijke rol spelen. Als tuinier ervaart ze de natuur in detail en in zichzelf. In die verbinding ontstaan intuïtieve beelden over natuur. Ze laat zich leiden door vormen, herhalingen van structuren en patronen. Het is een innerlijke zoektocht, aangestuurd door een enorme gedrevenheid om nieuwe beelden te scheppen. Het is de verf, de huid, de snelheid en het gebruik van technieken waardoor toeval in het werk een grote rol speelt.

Naast haar schilderwerk maakt Flos objecten en natuurwerken. Het zijn ruimtelijke schilderijen die geïnspireerd zijn door het materiaal en de vormentaal uit haar omgeving. Plantaardige materialen, wieren, algen en mossen gebruikt ze als bouwmateriaal.

Werken op linnen en op papier
Natuurwerken
Objecten