Spring naar inhoud

Marjanne Sorgdrager Oosterweg 4 9892PJ Feerwerd

Naar de website van Marjanne

Het edelmetaal zilver is geduldig.
Als edelsmid onderzoek ik steeds nieuwe mogelijkheden om het zilver te bewerken: verhitten, frezen, walsen, hameren, polijsten, inzagen, boren. Als ik niet tevreden ben dan begint het proces weer opnieuw. alleen het resultaat telt. Inspiratie krijg ik uit mijn omgeving. kleuren, vormen en de structuur van dingen om me heen geven mij voldoende ideeën. Soms gebruik ik ter versiering andere metalen, (ruwe) edelstenen, kunststof, (oude) kralen. De uitdaging is om sieraden opvallend te laten zijn door hun vorm, door de beweging. Een edelsmid heeft niet veel ruimte nodig. Ik heb mijn atelier aan huis en toon in mijn bescheiden galerie “zilver is spreken” mijn eigen werk.