Spring naar inhoud

Noor Agter Oosterstraat 29 9967RV Eenrum

Noor Agter
naar de website van Noor

Na 25 keer verhuisd te zijn heb ik wortel geschoten in Eenrum. Ik vond er rust door o.a. de  ruimte, de zee, royale stilte en de melkweg in de nacht.

Mijn werk is heel divers, al is papier-maché een favoriet materiaal. Samen met (zout)hout en ijzerdraad maak ik veel vormen, vogels en de laatste tijd boten.

Het is licht en luchtig materiaal dat grillige vormen kan aannemen en fijn te bewerken is.

In 2016 ontwierp ik een groep 'kerkgangers'. Figuren die, zoals ik me voorstel, eeuwenlang de kerk met hun angsten, geloof, hoop en liefde bevolkten. Ze reizen inmiddels door het land.

Mijn boten-installatie 'toll to Europe' (2017) heeft ook al op diverse plaatsen gehangen. Naast 25 wrakke, hangende bootjes zijn er indrukwekkende lijsten van mensen die de afgelopen jaren in en om de Middellandse zee zijn omgekomen. Dit om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie aan de grenzen van ons rijke Europa.

Inmiddels oriënteer ik me ook op buitenkunst. In september 2018 komt er, als alles goed gaat, werk van mij te staan/hangen rond de twee Wetsinges en Sauwerd. Ook heb ik inmiddels drie grafmonumenten gerealiseerd.

Kortom, mijn werk is heel divers en, ook al is mijn atelier klein, er kunnen grote installaties en ideeën ontwikkeld en gerealiseerd worden.

U bent van harte welkom.